LoSS = Läs- och skrivsvårigheter

[vc_row 0=””][vc_column][vc_single_image image=”353″ img_size=”medium” alignment=”center” style=”vc_box_outline”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”TD { LINEHEIGHT: 50px; }”]

Jag har haft kontakt med flera bokhandlare och bibliotek som visat intresse för att ha denna logga över sina hyllor med lättlästa böcker, några idéer var följande:
”Släpp LoSS läsningen”
”Här LoSS-nar läsningen”
”Kom LoSS med läsningen”

Jag har tagit varumärkesskydd på denna logga enbart för att ingen annan ska göra det och kräva pengar, att släppa LoSS läsningen borde vara självklart så därför är loggan fri att ladda ner och använda.

Det är så många barn som lider av psykisk ohälsa på grund av läs- och skrivsvårigheter. Att säga eller läsa orden ”dyslexi” samt ”dyslektiker” är svårt för både barn och vuxna, det ena med ”x” och det andra med ”k”. Därav kom jag på ”LoSS” enkelt för både barn och vuxna att tyda.

Våren innan jag själv skulle fylla 10 år så upptäcktes det att jag behövde ha starka glasögon, jag hade inte bara kommit efter mina klasskamrater i läsningen – jag kunde helt enkelt inte läsa och med följde mobbing och en extrem känsla av att jag inte dög, att jag var just så dum i huvudet som de sa att jag var…

När vi blev 13 år fick vi en dikt av vår svenskalärare utifrån vilken vi skulle skriva en uppsats. Jag blev rädd för jag kunde ju inte stava, men ut kom en riktigt otäck thriller som utspelade sig i tre skrivböcker. Jag fick högsta betyg (dock inte i stavning). Från den dagen så är det ingen som har kunnat sätta sig på mig. Det gav mig ett enormt självförtroende och har sedan dess tagit mig fram i livet med som vi säger på gotländska ”en go trut och ett gott hjärte”.

Om inte jag tror på mig själv – vem ska då göra det??

Nu mer än 30 år senare är jag författare på heltid – på mitt egna förlag – där jag är min egen chef. Det är coolt ta mi tusan och det är jag stolt över!
Men än minns jag hur dåligt jag mådde då när jag inte kunde läsa, det kommer jag aldrig glömma.

Jag har två barn, en med dyslexi och en med Aspergers syndrom så jag har gjort och gör ännu allt som står i min makt för att inte mina barn ska känna sig värdelösa.
Därför blev min bok ”Kockobengan och Torsten med borsten” till, den är speciellt skriven till barn med lässvårigheter.

Jag har studerat mina barn, hur de vill ha det när de läser i både text, färg på pappret, radavstånd och bildupplägg. Mina barn med helt olika syn på böcker har hjälpt mig att få ihop en bok som DE vill att den ska vara. Längst bak i Kockobengan finns 4 tips på hur man kan läsa läxorna med sina barn utan att behöva tjata. Vi har tillsammans arbetat oss fram till dessa 4 enkla knep så att de känner att VI läser TILLSAMMANS…

Förresten så måste jag inflika, tänk att det ska vara så svårt för föräldrar/vuxna att släppa paddan/mobilen när de gör läxorna med barnen. Barn är inte dumma, de märker när vi inte är närvarande och om vi inte är närvarande varför skall de då vara närvarande?

Med mina tips finns det inte tid för att använda paddan/mobilen, med mina tips så läser man tillsammans.

Dessa tips + min LoSS-logga skulle jag vilja sprida över Sverige så att fler vuxna och barn tillsammans kan:

SLÄPPA *** LoSS *** LÄSNINGEN

*****************************************************
Jag har inte svårt att lära – jag har svårt att läsa
******************* LoSS **************************

Hjälp gärna till att sprida info om LoSS.

LoSS-loggan är gratis att använda – så varsågod![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][vc_column_text 0=””]Ladda ner loggan:

Vektoriserad EPS

PDF

JPG[/vc_column_text][vc_single_image image=”353″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column 0=””][/vc_column][/vc_row]